God jobbkaffe burde stå øverst på blokka til norske bedriftsledere

Norge er et av verdens mest kaffetørste land. På norske arbeidsplasser havner slitne kaffetraktere og kaffekjeler i økende grad i bosset, ofte til fordel for helautomatiske kaffemaskiner, og gjerne med spesialkaffe. God jobbkaffe er en liten innsats i forhold til hvilken forskjell det kan utgjøre for trivsel og arbeidsmiljø. Bjørn Grydeland i Norsk Kaffeinformasjon forteller til E24 at å satse på god jobbkaffe er det rimeligste en arbeidsgiver kan gjøre for å beholde dyktige ansatte. Les artikkelen i E24 her

5 millioner kopper jobbkaffe

40 prosent av totalforbruket drikkes på kontoret, tilsvarende nesten fem millioner kopper kaffe daglig. Samtidig er én av tre misfornøyd med kontorkaffen, viser en undersøkelse fra Ipsos MMI for Norsk Kaffeinformasjon. Det tilsvarer nesten 700 000 norske arbeidstakere. Er du misfornøyd med kaffen på ditt kontor? Les dette. 

Kaffen bør være spesielt god på kontoret 

Kaffen bør, av alle steder, være spesielt god på kontoret. Jobbkaffen handler nemlig om mer enn tilfredsstillelse av ansattes utømmelige behov for koffein. Kaffe gir også en rekke andre fordeler som arbeidsplassen kan nyte godt av, som økt produktivitet og trivsel, og følelsen av å være verdsatt på jobb. I tillegg kan jobbkaffen gi det lille ekstra og den riktige stemningen for å drive forretningsavtaler i havn.

Med andre ord, jobbkaffe er skikkelig big deal, og det bør derfor stå høyt på prioriteringslisten å ha god jobbkaffe. Ifølge observasjoner vi har gjort, har det vist seg å føre til flere ulemper når kontoret har en lite tilfredsstillende jobbkaffe. En ulempe vi observerte, er tendenser til dårligere produktivitet. En annen ulempe, er økte kostnader ved at ansatte tar seg lengere pauser for å besøke kaffebarer i stedet for pauserommet. Men; kan vi egentlig klandre dem?

For hva trekker oss til kaffemaskinen foruten jaget etter koffein? For de fleste kan baristaopplevelsen og smaken av en deilig aroma fra perfekte bryggede kaffebønner være vel så viktig. En garanti om utsøkt smak. En smak du ikke oppnår med en vanlig kaffetrakter eller kapselbaserte maskinen. Klarer du å skape denne baristaopplevelsen på ditt kontor, da har du kommet langt. 

Fleksible løsninger for jobbkaffe

Kontorets kaffeløsning speiler også litt hva bedriften ønsker å stå for og hvem en er. Det handler om å framstå gjennomført fra A til Å. Flere og flere blir opptatt av bedre kvalitet på kaffen på jobben. Ingen bedrifter er like heller. Som leverandør gjelder det derfor å utvise fleksibilitet, gi gode råd om riktig utstyr som er tilpasset den enkelte kaffekunde. Vi tilbyr kontorkaffe i alle segmenter, noen bedrifter håndbrygger selv, andre ønsker en automatløsning.

Om du ønsker å heve kaffekvaliteten på kontoret, kontakt oss på 67 53 30 00 eller send oss en e-post til info@www.kaffe-huset.no. Følg oss gjerne også på sosiale medier der vi deler kaffekunnskap, nyheter og glipt fra vår arbeidshverdag. 

 

Med vennlig hilsen,

Det Norske Kaffehus

 

 

Frederic Lien 

kaffedrikkere lever lenger

Forskere: Selv de som drikker åtte kopper kaffe daglig, lever lenger enn dem som styrer unna

Av Frederic Lien | 4. juli 2019

Kaffedrikkere lever lenger. Det gjelder også de som heller nedpå litervis daglig. Det bekrefter en studie blant en halv million personer over et tiår. En vitenskapelig studie publisert denne uken i anerkjente JAMA Internal Medicine, bekrefter enkelte tidligere undersøkelser og antagelser: Kaffedrikkere lever lenger enn dem som styrer unna den dampende koffeindrikken. Åtte kopper dagen Nesten en halv…

kaffe og kolesterol

Mange lot seg bekymre da Helsedirektoratet tilsynelatende ba folk om å sette kaffekoppen på hylla. Men sa de egentlig det?

Av Frederic Lien | 21. mars 2019

Kaffe og kolesterol – En ytterligere nyansering    Like før jul var det flere som satte ettermiddagskaffen i halsen. Helsedirektoratet hadde tilsynelatende gått ut og advart mot å drikke ufiltrert kaffe, og flere bekymrede kaffedrikkere tok kontakt med oss. Vi har snakket med Norsk Kaffeinformasjon for å rydde opp i misforståelsene rundt kaffe og kolesterol. …

kvalitetskaffe på jobben

Derfor bør du investere i god kvalitetskaffe på jobben

Av Frederic Lien | 25. februar 2019

Kaffe har en spesiell plass i nordmenns hjerter, og Norge er helt i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. I forhold til folketallet er det kun finnene som drikker mer enn oss. Har du vurdert å investere i kvalitetskaffe på jobben? Les mer om hvorfor du bør gjøre det. Nordmenn drikker i snitt tre kopper…

kaffekvaliteten på kontoret

Ikke fornøyd med kaffekvaliteten på ditt kontor?

Av Frederic Lien | 30. januar 2019

Om du er misfornøyd med kaffekvaliteten på kontoret, tenk på disse 12 tingene 1. Kaffe er ikke bare kaffe. Det finnes kaffe i mange ulike smaker og kvaliteter. Kaffe av høy kvalitet har få feil eller defekter. Det finnes internasjonale krav og kvaliteten reflekteres i prisen. 2. I Norge har vi stort sett holdt oss med arabica-kaffe…

dårlig kaffe på arbeidsplassen

Det finnes ingen unnskyldning for dårlig kaffe på kontoret

Av Frederic Lien | 21. januar 2019

Smaker kaffen oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig? Det kan det være mange grunner til at du har dårlig kaffe på arbeidsplassen Mye kan gå galt på den lange veien fra bønne til kopp. Når vi synes at kaffen ikke smaker godt, som oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig, så kan det være mange grunner…

Frokostseminar

Frokostseminar – Meld deg på nå!

Av Frederic Lien | 25. februar 2018

Kom på frokostseminar hos Det Norske Kaffehus!    Ønsker du å vite mer om hva som skal til for å heve kaffekvaliteten på kontoret? Ta med deg dine kolleger til et gratis frokostseminar hvor vi tar for oss følgende temaer: AGENDA:  1. Kaffen på kontoret er den viktigste, men ikke alltid den beste. Hva påvirker kaffekvaliteten?2.…