Har du fått ansvaret for å anskaffe ny kaffemaskin til kontoret? Dette bør du vite.

Før du velger ny kaffemaskin til kontoret:

Det er utrolig viktig at kaffen dere tilbyr på arbeidsplassen møter de ansatte sine ønsker og behov. Sannsynligheten for at flertallet av dine ansatte drikker kaffe hver eneste dag er nemlig stor. Men visste du at dette også kan fungere i bedriftens favør?

Økt produktivitet og motivasjon

Ikke bare er god kaffe en glede for sansene, det kan også bidra til å øke både motivasjon og produktivitet i arbeidshverdagen. 

I følge kaffe.no drikker totalt 2 av 3 nordmenn over 18 år kaffe hver dag, og 26% av dette konsumeres på arbeidsplassen[1], dog det sistnevnte tallet bør øke dersom man ønsker å lykkes med å øke produktivitet.

Vitenskapelige studier viser at den mest gunstige tiden å drikke kaffe på er mellom kl. 9-11.30 om morgenen, og mellom kl. 13-17 om ettermiddagen. Altså innenfor flertallets normale arbeidstider. Dette er grunnet de naturlige økningene i kortisol-nivåer som alle mennesker opplever hver eneste dag.

Kortisol er kroppens stresshormon som er med på å kontrollere både humør og motivasjon, og disse nivåene er som regel på topp mellom kl. 8-9 for de aller fleste. Dette skulle bety at å drikke kaffe før kl. 9 har liten effekt ettersom konsentrasjonen vår allerede er på topp, selv om det kanskje ikke alltid føles sånn. Disse nivåene vil gradvis senke etter kl. 9 derimot, og å ta seg en kaffekopp etter vil dermed kunne forhindre en vordende energi-krasj [2]. Med andre ord vil du potensielt kunne øke produktivitets-nivå på kontoret ved å overbevise dine ansatte om å vente med morgenkaffen til de har kommet på jobb, fremfor at de drikker kaffen hjemme eller oppsøker eksterne kaffebarer i arbeidstiden.

Når nesten halvparten av norske arbeidstakere er misfornøyde med kaffe-kvaliteten på jobb, hvordan skal du lykkes med dette?

Løsningen?

Tilby dine ansatte en høy-kvalitets kaffemaskin til kontoret.

Det Norske Kaffehus er en totalleverandør som tilbyr alt fra kaffemaskiner, høykvalitets kaffe, elegant tilbehør, smarte møbler, drikkevanns-løsninger, eksklusive tjenester skreddersydd din bedrifts behov, og teknisk service til markedets beste responstid.

God kaffe er vår lidenskap, og gjennom vår bakgrunn og brede sortiment garanterer vi deg og dine kolleger den aller beste smaksopplevelsen. Samtidig tilbyr vi gode og fleksible løsninger for en hver bedrift, og en trygg og forutsigbar handel.

Hos Det Norske Kaffehus er vi aldri tilfreds før du er 100% fornøyd, og ved å benytte deg av oss sikrer vi deg en kaffemaskin til kontoret av absolutt høyeste kvalitet.

I tillegg driver DNK utelukkende bærekraftig, rettferdig og etisk handel.

Etter lanseringen av FNs dramatiske klimarapport ved begynnelsen av september, der det ble varslet om alvorlige klimaendringer, er det ingen tvil om bærekraft og miljø har blitt avgjørende elementer innenfor en hver bransje. Ved å velge Det Norske Kaffehus er din virksomhet med på å bidra til hele 11 av FNs 17 globale bærekraftmål, og vår positive innvirkning på miljøet, og verden, er dermed unektelig.

Hvordan vi jobber med bærekraft må du gjerne lese mer om her.

Ved å tilby dine kolleger en kaffemaskin fra Det Norske Kaffehus vil du altså kunne gi dine ansatte noe å glede seg til før hver eneste arbeidsdag, samtidig som du potensielt vil kunne øke produktivitet, konsentrasjon, og tar et bærekraftig valg i samme slengen.

Dersom du synes dette høres interessant ut og ønsker å heve kaffe-kvaliteten på kontoret, ta kontakt på 67 53 30 00 eller send oss en e-post til info@www.kaffe-huset.no.

Ønsker du å lære mer om fordelene ved kaffe må du gjerne også ta en titt på vår fag-blogg.

Med vennlig hilsen,

Det Norske Kaffehus

 

Referanser:

[1]  Grydeland, Bjørn. 2020. «Det Norske Folks Kaffevaner». Kaffe.no: https://kaffe.no/det-norske-folks-kaffevaner/

[2]  Oden, Garrett. «The Best Time Of The Day To Consume Caffeine». Java Presse: https://www.javapresse.com/blogs/enjoying-coffee/best-times-of-day-to-consume-caffeine

kaffedrikkere lever lenger

Forskere: Selv de som drikker åtte kopper kaffe daglig, lever lenger enn dem som styrer unna

Av Frederic Lien | 4. juli 2019

Kaffedrikkere lever lenger. Det gjelder også de som heller nedpå litervis daglig. Det bekrefter en studie blant en halv million personer over et tiår. En vitenskapelig studie publisert denne uken i anerkjente JAMA Internal Medicine, bekrefter enkelte tidligere undersøkelser og antagelser: Kaffedrikkere lever lenger enn dem som styrer unna den dampende koffeindrikken. Åtte kopper dagen Nesten en halv…

kaffe og kolesterol

Mange lot seg bekymre da Helsedirektoratet tilsynelatende ba folk om å sette kaffekoppen på hylla. Men sa de egentlig det?

Av Frederic Lien | 21. mars 2019

Kaffe og kolesterol – En ytterligere nyansering    Like før jul var det flere som satte ettermiddagskaffen i halsen. Helsedirektoratet hadde tilsynelatende gått ut og advart mot å drikke ufiltrert kaffe, og flere bekymrede kaffedrikkere tok kontakt med oss. Vi har snakket med Norsk Kaffeinformasjon for å rydde opp i misforståelsene rundt kaffe og kolesterol. …

kvalitetskaffe på jobben

Derfor bør du investere i god kvalitetskaffe på jobben

Av Frederic Lien | 25. februar 2019

Kaffe har en spesiell plass i nordmenns hjerter, og Norge er helt i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. I forhold til folketallet er det kun finnene som drikker mer enn oss. Har du vurdert å investere i kvalitetskaffe på jobben? Les mer om hvorfor du bør gjøre det. Nordmenn drikker i snitt tre kopper…

kaffekvaliteten på kontoret

Ikke fornøyd med kaffekvaliteten på ditt kontor?

Av Frederic Lien | 30. januar 2019

Om du er misfornøyd med kaffekvaliteten på kontoret, tenk på disse 12 tingene 1. Kaffe er ikke bare kaffe. Det finnes kaffe i mange ulike smaker og kvaliteter. Kaffe av høy kvalitet har få feil eller defekter. Det finnes internasjonale krav og kvaliteten reflekteres i prisen. 2. I Norge har vi stort sett holdt oss med arabica-kaffe…

dårlig kaffe på arbeidsplassen

Det finnes ingen unnskyldning for dårlig kaffe på kontoret

Av Frederic Lien | 21. januar 2019

Smaker kaffen oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig? Det kan det være mange grunner til at du har dårlig kaffe på arbeidsplassen Mye kan gå galt på den lange veien fra bønne til kopp. Når vi synes at kaffen ikke smaker godt, som oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig, så kan det være mange grunner…

Frokostseminar

Frokostseminar – Meld deg på nå!

Av Frederic Lien | 25. februar 2018

Kom på frokostseminar hos Det Norske Kaffehus!    Ønsker du å vite mer om hva som skal til for å heve kaffekvaliteten på kontoret? Ta med deg dine kolleger til et gratis frokostseminar hvor vi tar for oss følgende temaer: AGENDA:  1. Kaffen på kontoret er den viktigste, men ikke alltid den beste. Hva påvirker kaffekvaliteten?2.…