Rent utstyr – kilden til god kaffe uten besk ettersmak
Rent utstyr er viktig for at kaffen skal få den rette smaken og ikke bli besk eller bitter. Se derfor til at maskinen får en grundig rens med rensetablett etter at den har stått stille over en lengre periode. Er du usikker på hvordan du skal rengjøre din kaffemaskin? Følg lenken til vår nye side for teknisk service, hvor du vil finne de fleste instruksjons videoer og raske manualer for nedlasting. Trenger du supplering av vedlikeholds utstyr, kan du enkelt bestille det fra vårt supportsenter på telefon 67 53 30 00, eller via vår nettbutikk.
Se vår side for manualer og teknisk service her.
Kaffe er ferskvare – Vurder å bytte ut gammel kaffe
Kaffebønner oksiderer og mister sin smak og aroma over tid ved lagring i maskinens bønne-beholder. Derfor er det viktig å vurdere å bytte ut gammel kaffe med nye friske kaffebønner, eller fra poser som er oppbevart/lagret i lukkede poser.
Dette er spesielt viktig dersom maskinen har stått stille over en lengre periode. Sjekk gjerne datostemplingen på posen. Normal holdbarhet på all vår kaffe er 9 måneder fra brenningsdato, men smaker fortsatt godt etter.
Friskt vann – 98,8 % av kaffens bestanddeler er vann
Ettersom 98,8 % av kaffens bestanddeler er vann, er det viktig å bruke friskt, kaldt vann hver dag. Har vannet stått stille i maskinen over sommeren, anbefaler vi at det tas ut noen liter med vann fra maskinen for å sikre friskt vann. Dette kan gjerne utføres ved at det tas ut en kanne med tevann, og en kanne med kaffe. Kontakt oss gjerne pr. telefon dersom du trenger hjelp til å utføre dette.
Lagring av kaffe – Benytt våre poselåser!
Å lagre kaffen på riktig måte er viktig for at den skal holde seg lengst mulig. Lys, luft og fukt kan resultere i at kaffen taper både smak og aroma. Kaffen bør alltid oppbevares i emballasjen den kommer i, med en solid poselås. Er du gått tom for poselåser, eller har de forsvunnet? Kontakt oss, så sender vi deg en pakke uten beregning.
Forskere: Selv de som drikker åtte kopper kaffe daglig, lever lenger enn dem som styrer unna
Kaffedrikkere lever lenger. Det gjelder også de som heller nedpå litervis daglig. Det bekrefter en studie blant en halv million personer over et tiår. En vitenskapelig studie publisert denne uken i anerkjente JAMA Internal Medicine, bekrefter enkelte tidligere undersøkelser og antagelser: Kaffedrikkere lever lenger enn dem som styrer unna den dampende koffeindrikken. Åtte kopper dagen Nesten en halv…
Mange lot seg bekymre da Helsedirektoratet tilsynelatende ba folk om å sette kaffekoppen på hylla. Men sa de egentlig det?
Kaffe og kolesterol – En ytterligere nyansering Like før jul var det flere som satte ettermiddagskaffen i halsen. Helsedirektoratet hadde tilsynelatende gått ut og advart mot å drikke ufiltrert kaffe, og flere bekymrede kaffedrikkere tok kontakt med oss. Vi har snakket med Norsk Kaffeinformasjon for å rydde opp i misforståelsene rundt kaffe og kolesterol. …
Derfor bør du investere i god kvalitetskaffe på jobben
Kaffe har en spesiell plass i nordmenns hjerter, og Norge er helt i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. I forhold til folketallet er det kun finnene som drikker mer enn oss. Har du vurdert å investere i kvalitetskaffe på jobben? Les mer om hvorfor du bør gjøre det. Nordmenn drikker i snitt tre kopper…
Ikke fornøyd med kaffekvaliteten på ditt kontor?
Om du er misfornøyd med kaffekvaliteten på kontoret, tenk på disse 12 tingene 1. Kaffe er ikke bare kaffe. Det finnes kaffe i mange ulike smaker og kvaliteter. Kaffe av høy kvalitet har få feil eller defekter. Det finnes internasjonale krav og kvaliteten reflekteres i prisen. 2. I Norge har vi stort sett holdt oss med arabica-kaffe…
Det finnes ingen unnskyldning for dårlig kaffe på kontoret
Smaker kaffen oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig? Det kan det være mange grunner til at du har dårlig kaffe på arbeidsplassen Mye kan gå galt på den lange veien fra bønne til kopp. Når vi synes at kaffen ikke smaker godt, som oppvaskvann, sølevann, eller bare helt forferdelig, så kan det være mange grunner…
Frokostseminar – Meld deg på nå!
Kom på frokostseminar hos Det Norske Kaffehus! Ønsker du å vite mer om hva som skal til for å heve kaffekvaliteten på kontoret? Ta med deg dine kolleger til et gratis frokostseminar hvor vi tar for oss følgende temaer: AGENDA: 1. Kaffen på kontoret er den viktigste, men ikke alltid den beste. Hva påvirker kaffekvaliteten?2.…